head-small-image
Tudatos Jelenlét - Mindfulness a gyakorlatban
Tudatos Jelenlét - Mindfulness a gyakorlatban

 

Nyílt tréningsorozatunk kezdő programjának fókuszában a Mindfulness áll, melynek során kiváló klinikai szakpszichológus trénerünk, Dr. Szondy Máté tolmácsolásában olyan módszereket, praktikákat ismerhetnek meg a résztvevők, melyek segítenek a tudatos jelenlét napi szintű megélésében, alkalmazásában.

 

Dr. Szondy Mátét kérdeztük miért is fontos, miről is szól a Mindfulness?

 

Ahogy nő a nyomasztó határidők és az elvárások nyomása, egyre jobban beszűkül az életünk és a figyelmünk. Egyre kevésbé adjunk meg magunknak, azt, amitől fel tudnánk töltekezni. Egyre gyakrabban kapcsolunk robot-pilóta üzemmódba: észre sem vesszük, hogy mi történt a meetingen, amin részt vettünk (vagy épp ugyanígy „úszik el” egy egész nap).  A testünk jelen van ugyan, de az elménk valahol teljesen máshol jár: talán azt tervezgetjük, hogy majd a nyaralás során kipihenjük magunkat, vagy az otthoni problémákon rágódunk. Ugyanez otthoni is megtörténik: sokszor hiába mesél például épp arról a gyerek, hogy mi volt az iskolában, közben fejben bent ülünk az irodában és a problémákat oldjuk meg.
Így aztán - hiába gondoljuk, hogy jók  vagyunk a multitaskingban – sokkal kevésbé tudunk itt és most figyelni arra, akivel beszélünk, kevésbé tudunk bölcs döntéseket hozni és egyre kevésbé tudunk feltöltődni.  Összességében egyre kevésbé tudjuk megélni a vezetői szereppel járó pozitív élményeket és érzéseket, a figyelmünket egyre inkább a negatív oldal köti le.
A tudatos jelenlét (mindfulness) gyakorlása olyan módszer a kiégés megelőzésére, ami nem csak hatékonyabb vezetővé tesz minket, hanem a munkára való hatékonyabb fókuszálásban és a testi-lelki egészségünk megőrzésében is segít.
A rendszeresen meditáló Steve Jobs így összegezte az általa tapasztalt hatásokat:
„Ha csak ülsz és megfigyelsz, rájössz, hogy mennyire nyugtalan az elméd. Ha megpróbálod lenyugtatni, csak rosszabb lesz a helyzet, de egy idő után megnyugszik, és akkor lehetővé válik, hogy finomabb dolgokat is meghallj. Ekkor kezd el kibontakozni az intuíciód és elkezded tisztábban látni a dolgokat. Az elméd egyszerűen lelassul, a pillanat kitágul. Sokkal többet veszel észre, mint korábban.”

 

Kiknek ajánljuk:

Programunkat mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének megismerkedni egy olyan módszerrel, ami segít megelőzni a kiégést, hatékonyabbá teszi a napi munkavégzést és segít a testi-lelki egészségük megőrzésében.

 

Képzés részletei:

A tréning időpontja:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kialakult helyzet miatt mindannyiónk egészségére való tekintettel képzésünket elhalasztjuk. Az új időponttal kapcsolatban kérjük, kísérje figyelemmel honlapunkat és hírleveleinket.

Helyszíne:

Pannonjob Kft. Székesfehérvár Berényi út 72-100.

Tréner:

Dr Szondy Máté klinikai szakpszichológus

A képzés díja:

39.900,- Ft +ÁFA /fő (Az ár szendvicsebédet, frissítőt  tartalmazza) (Egy cégtől történő több jelentkező esetén 10% kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból)

Regisztrációs határidő:

Várjuk érdeklődését, a konkrét időpont meghatározására később kerül sor.


Jelentkezés:

*- kötelező kitölteni

Adatkezelési tájékoztatónk