Fejléc grafikai elem

Érdekességek, aktualitások

2024.06.06. 13:56

Pannon Munkajogi Akadémia Előadás-sorozat – a Pannonjob szervezésében

A Pannonjob szervezésében „Pannon Munkajogi Akadémia 2024” néven hirdetetett szakmai előadás-sorozat sikeresen lezajlott, melynek során hétről-hétre neves és elismert szakemberek ismertették a munkajog különböző területeit, alkalmat teremtve az egyes területek mélyebb, alaposabb feldolgozására, megismerésére.

Pannon Munkajogi Akadémia Előadás-sorozat – a Pannonjob szervezésében
Az előadás-sorozat nagy népszerűségnek örvendett, hiszen akár témakörönként, akár összefűzve sorozatban is mélyebb és alaposabb ismereteket biztosított az érdeklődők számára. Az előadásokon 20 – 30 fő részvételével lehetőség nyílt a szakmai témák kapcsán az egyedi helyzetek, kérdések, átbeszélésére, konzultációra szakértő előadóink tanácsadásával.

Az alábbiakban az előadások főbb pontjait és tanulságait foglaljuk össze.

1. Dr. Berke Gyula - Munkaviszony létesítése és megszüntetése

Dr. Berke Gyula részletesen bemutatta a munkaviszony létesítésének megszüntetésének jogi kereteit. Kitért a munkaszerződések típusaira, a próbaidő jelentőségére, valamint a munkaviszony megszüntetésének különböző módjaira (felmondás, azonnali hatályú felmondás, közös megegyezés). Az előadás során hangsúlyozta a munkáltatói és munkavállalói jogok és kötelezettségek fontosságát, valamint a jogutódlás kérdéseit.

2. Dr. Takács Gábor - Munkaidő, pihenőidő

Dr. Takács Gábor előadásában a munkaidő és pihenőidő szabályozását tárgyalta. Részletesen ismertette a rendes munkaidő, a rendkívüli munkaidő és az ügyelet szabályait, valamint a pihenőidő és a szabadság kiadásának szabályait. Gyakorlati példákkal illusztrálta a munkaidőkeret alkalmazását és a munkaidő nyilvántartásának fontosságát.

3. Dr. Bankó Zoltán - Atipikus foglalkoztatási formák

Dr. Bankó Zoltán bemutatta az atipikus foglalkoztatási formák (pl. részmunkaidő, távmunkavégzés, határozott idejű szerződések) jelentőségét és alkalmazását. Az előadás során kitért ezen formák előnyeire és hátrányaira, valamint az atipikus foglalkoztatás jogi szabályozására Magyarországon és az Európai Unióban.

4. Dr. Fehér Dániel és Dr. Borka Balázs - Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon

Dr. Fehér Dániel és Dr. Borka Balázs előadásában a külföldi munkavállalók magyarországi foglalkoztatásának jogi hátterét ismertették. Részletesen bemutatva a munkavállalási engedélyek, a vonatkozó szabályok és gyakorlati kérdések vonatkozásait.

5. Dr. Kártyás Gábor - A munka díjazása

Dr. Kártyás Gábor előadásában a munkabérrel kapcsolatos jogi szabályozásokat tárgyalta. Kitért a bérmegállapítás módjaira, a bérpótlékokra, valamint a bérezés különböző formáira. Az előadás során részletesen bemutatta az atipikus foglalkoztatás díjazásának sajátosságait és az uniós munkajogi előírásokat.

Az előadás-sorozat lehetőséget biztosított a résztvevők számára, hogy mélyrehatóan megismerjék a munkajog különböző területeit, és gyakorlati példákon keresztül bővítsék ismereteiket.

A résztvevők pozitív visszajelzései alapján a sorozat sikeresnek bizonyult, és hozzájárult a munkajogi tudatosság és jogi ismeretek növeléséhez, a joggyakorlat napi alkalmazhatóságának megismeréséhez. Az online formátum hatékony időkihasználást tett lehetővé, és széles körben elérhetővé tette az előadásokat.

A Pannonjob továbbra is elkötelezett a magas színvonalú szakmai képzések iránt, és tervezzük hasonló programok folytatását a jövőben.

Következő on-line előadásunk melynek címe: GDPR a HR-ben: Adatvédelem a Munkahelyen időpontja 2024.07.10. szakértő előadónk, Dr. Bölcskei Krisztián adatvédelmi oldalról közelíti meg a HR területet érintő folyamatokat, ezúttal is gyakorlati szempontok és tapasztalatok előtérbe helyezésével.

Előadásának fókusza a munkaviszonnyal összefüggésben történő adatkezelés adatvédelmi megközelítéssel, külön hangsúlyt helyezve a leggyakrabban előforduló kérdéseknek, tipikus buktatóknak és esetleges előforduló hibáknak; melyek az elmúlt 6 év gyakorlatában felmerültek. Programunkat ajánljuk mindazoknak, akik napi szinten foglalkoznak munkavállalókkal, kezelik az adatokat és szeretnék gyakorlati oldalról megismerni a napi munkafolyamataikat érintő szabályozást.

Ősszel pedig folytatjuk előadás-sorozatunkat munkajogi, vezetői működést támogató és hatékonyságot növelő programjainkkal.

Aktuális képzési programjainkról, előadásainkról weboldalunkon a képzési naptár menüpont alatt tájékozódhat.